Всички виновници трябва да понесат наказание,  категоричен е Щайнмайер.Президентът на

...
Всички виновници трябва да понесат наказание,  категоричен е Щайнмайер.Президентът на
Коментари Харесай

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер настоява за процес срещу Путин и Лавров

" Всички виновници би трябвало да понесат наказване ",  безапелационен е Щайнмайер.

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер упорства за развой против съветския президент Владимир Путин и съветския външен министър Сергей Лавров. Те би трябвало да бъдат изправени пред Международния углавен съд в Хага, сподели той в изявление за немското списание " Шпигел ", представено от Dnes.bg.

По думите му всички, които носят виновност за закононарушенията в Украйна, би трябвало да си понесат наказването. Освен бойците и главнокомандващите виновност имат и тези, които носят политическата отговорност, сподели той, съобщи " Дойче Веле ".

От началото на войната в Украйна Щайнмайер е подложен на рецензия поради политиката си по отношение на Русия от предходните години. В тази връзка преди дни той означи, че е забелязал смяна у Путин. Този Путин от 2011 няма нищо общо с Путин от 2022, който претърпяваме като " жесток подпалвач на войни ", който се крие в своя бункер, съобщи немският президент, напомняйки за речта на Путин пред немския Бундестаг през септември 2001. Тогавашната му изява е дала " вяра " за възстановяване на връзките.

През последните дни Щайнмайер неведнъж призна за неточности в своята предходна политика по отношение на Русия и Путин, изключително по времето до момента в който заемаше поста външен министър на Федерална Република Германия. " Ангажиментът ми за " Северен поток 2 " беше безапелационна неточност. Ние се придържахме към мостове, в които Русия към този момент не вярваше и за които нашите сътрудници ни предизвестиха ", сподели Щайнмайер в изказване на 4 април.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР